ZADOR a Lakáskultúra magazinban

ZADOR a Lakáskultúra magazinban | Zador Szappan

Miért éppen a szappan?
A szappan évezredek óta jelen van a mindennapjainkban, az ókortól kezdve fontos szereplője az emberi higiénia történetének. A bőr tartós egészsége szempontjából a szappan kiállta az idők próbáját, ráadásul az utóbbi években – főleg ami- óta reflektorfénybe került az egészségtudatos életmód és a natúr bőrápolás – reneszánszát éli a szépségiparban.

Milyen hagyományokat folytat a vállalkozás?
A ZADOR szappanok egyedileg fejlesztett családi receptúra alapján, hideg sajtolással készülnek. A magas minőségű termékeket ún. triple milled technológiával, hévízi termálvíz felhasználásával gyártjuk. A természetes összetevők egy része a szívünkhöz közel álló Balaton-felvidékről származik. A Zádor vár tövében fekszik Pécsely, ahova nagyon sok emlék köti a családunkat, ezért fontos volt számunkra, hogy bizonyos alapanyagokat, például a levendula- mandula- és szőlőmagolajat, a környékről szerezzük be.

Milyen értékeket, elveket vall a márka?
Tradíció, természetesség, innováció és stílus, ez a négy alappillére a filozófiánknak. A hagyományok és a legmodernebb gyártási eljárások ötvözésével egészen egyedi irányt képviselünk a természetes és kézzel csomagolt prémium szappanok világában.

Mi az újszerű a termékekben? Hiszen manapság már rengetegen készítenek különféle kézműves szappanokat…
Nálunk triple milled technológiával, hideg sajtolással – tehát nem főzési eljárással –, többszöri finomítással készülnek a szappanok. A sokszori finomításnak köszönhetően a létező leghomogénebb anyagú szappant tudjuk előállítani, amelyben a különféle összetevők a lehető legegyenletesebben oszlanak el. Tömörségük miatt ezek a termékek rendkívül tartósak. A magas minőségű szappanokat egyenként, kézzel csomagoljuk, és gondosan ügyelünk rá, hogy minden darabot leellenőrizzünk, mielőtt a polcokra kerülnek.

Miért éppen a hévízi termálvizet választottátok?
Szerettünk volna olyan sajátosan magyar alapanyagot használni, amit más országokban is ismernek; de természetesen előzőleg hosszasan teszteltük. A termálvíz kiemelkedően magas ásványianyag-tartalmával járul hozzá az egészséges és tiszta bőr ápolásához, harmonizálásához.

Milyen élettani vagy egyéb jótékony hatásai vannak a ZADOR-nak?
A jó szappan fő ismérve az alapos tisztítóképesség és a bőr egészséges flóráját megőrző kíméletesség, de termékünk esetében kiemelném a benne rejlő bőrápoló hatást is. A rossz tapasztalatok miatt sokan félnek attól, hogy a szappan kiszárítja a bőrt, pedig a magas minőségű innovatív eljárással készült változatok összetevői között már szerepelnek különféle tápláló olajok, vajak, valamint illóolajok. A termálvízben található ásványi anyagok ugyancsak védik, erősítik a bőrt.

Gyönyörű a csomagolása is…
Az volt a célunk, hogy a vonzó külső megjelenés tükrözze a készítmény magas minőségét, ugyanakkor árulkodjon a magyar eredetről. A csomagolást díszítő paprika, szőlő, levendula olyan jellegzetes hazai növények, amelyeket felhasználunk a szappanok készítéséhez.

Mik a jövőbeni terveitek?
Szeretnénk folytatni a terjeszkedést itthon és külföldön egyaránt. Emellett tovább bővítjük a termékpalettát, a kínálatban hamarosan nem csak szappanok szerepelnek majd…